Fruit

Chocolade fudge taart met frambozen

Chocolade fudge taart met frambozen
Een heel lekkere taart die je met een voorverpakte deeg kan maken. Ik verkies om de deeg zelf te maken obv kokos- en amandelmeel. Het deeg is dan wel minder vast en kruimelt maar de smaak is zeer lekker.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 12 minuten
Porties
taart
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 12 minuten
Porties
taart
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Zet de oven aan op 180°C.
Het deeg
  1. Meng de kokosvlokken, het amandelmeel, het kokosnootmeel en het zout.
  2. Smelt de kokosolie en vermeng het met de agavesiroop.
  3. Meng het meelmengsel met het oliemengsel.
  4. Neem een ingevette taartvorm en druk het meel aan in de vorm.
  5. Bak het deeg 12 minuten in de oven tot het goudbruin wordt.
  6. Neem het deeg uit de oven en laat afkoelen.
De chocolade vulling
  1. Hak de chocolade in stukjes.
  2. Breng de kokosmelk lichtjes aan de kook.
  3. Voeg de kokosmelk toe aan de chocolade en laat 2 minuten rusten.
  4. Voeg het vanille extract toe en meng zachtjes. Voeg dan het mengsel toe aan het deeg en egaliseer. Laat 2 uurtjes koelen in de ijskast.
  5. Werk af met de frambozen.
Notities

Is amandelmeel hetzelfde als amandelpoederAmandelmeel bestaat uit de volledig integrale amandelen die ze gemalen hebben en er meel van gemaakt hebben. Dit is lekkerder dan het poeder en bevat ook meer gezonde voedingsstoffen. Helaas is het wel iets duurder. Amandelpoeder is droger omdat de gezonde vetten (olie) eerst uit de amandelen wordt geperst voor ze het fijnmalen.

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like