Groenten/ Kaas/ Vlees

Cheeseburgers met portobello champignons

Cheeseburgers met portobello champignons

Je vindt geregeld receptjes waarbij de stevige Portobello champignon gebruikt wordt als vervanger van broodjes of als extra vullend bij vlees. Hierbij de versie die ik thuis maak. Te eten met mes en vork weliswaar...
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd30 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gr hamburger (150gr/stuk- puur rundsvlees)
  • 8 portobello
  • 4 schellen cheddar
  • 1 rode ui (in schijfjes gesneden)
  • 2 tomaat (in schijfes gesneden)
  • 100 gr gemengde sla
  • 3 el olijfolie
  • 4 el ketchup
  • peper & zout

Instructies

  • Zet de oven aan op 200°C.
  • Haal de stengels uit de portobello en schraap de binnenkant een beetje uit. Bestrijk ze met een beetje olijfolie en zout. Plaats ze met de bolle kant naar beneden op een ovenplaat een 8tal minuten, draai ze dan nog even om. Kijk na een paar minuten of ze al zacht zijn en haal ze dan uit de oven.
  • Terwijl de portobello's in de oven garen, snij je de groenten en bak je het vlees aan gedurende ongeveer een 4 tal minuten per kant (min of meer à point afhankelijk van de dikte). Leg dan een schelletje cheddar op de hamburger en plaats 30 seconden een deksel op de pan.
  • Bouw nu de hamburger op: portobello, hamburger, beetje ketchup, de ui, sla en tomaat, de portobello. Je kan hierbij natuurlijk kiezen wat je erop doet, wat werkt voor je gezin. Ik eet deze burger met een slaatje of quinoa.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe