Groenten/ Kaas

Cannelloni van aubergines

Cannelloni van aubergines
De cannelloni van aubergines is een gezonde variant op de pastarolletjes. Het duurt iets langer om te maken en daarom bereid ik dat voor op zondag om maandag in de oven te steken. Je kan er eindeloos mee variëren (varianten volgen nog op de blog). Gesmaakt door groot en klein! Nog een tip: ik maak extra veel tomatensaus en vries het in, zo win ik tijd voor de volgende keer.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 25 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 25 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Zet de oven aan op 200°C.
Maak je tomatensaus
  1. Snipper de ui en de teentjes look en stoof ze aan met de olijfolie.
  2. Voeg de tomatenstukjes, de tomatenpuree en het water toe (afhankelijk van hoe dik je de saus wilt).
  3. Kruid met peper, zout en oregano.
  4. Laat pruttelen op een zacht vuurtje gedurende 15 minuten.
Maak de aubergines klaar
  1. Gebruik een mandoline of een scherp mes en snij de aubergine overlangs in plakjes van 3 à 4 mm.
  2. Plaats ze op een ovenschaal met bakpapier, voeg zout toe, bedek ze en steek ze een 10tal minuutjes in de oven. Ze moeten zacht zijn zodat je ze kan oprollen.
Maak de vulling klaar
  1. Klop het ei op
  2. Voeg de ricotta toe en meng.
  3. Voeg de pecorino, de spinazie (eventueel ontdooid en uitgewrongen), de hesp voor de liefhebbers, peper en zout toe.
  4. Leg op elke schel aubergine 1 à 2 lepels vulling en rol op.
    cannelloni aubergine gezond
De ovenschaal
  1. Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje tomatensaus.
  2. Leg de rolletjes naast elkaar en overgiet met de tomatensaus.
  3. Een beetje gemalen kaas erover en 30 minuten in de oven!
    cannelloni aubergine gezond
Notities

In volle tomatenseizoen kan je misschien verse tomaten gebruiken, ze hebben dan een lekkere, volle smaak.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like