Aardappelen/ Gevogelte/ Groenten/ Kaas

Broccoli ovenschotel

Broccoli ovenschotel
Eén van de favoriete gerechten van mijn kinderen. Ze hebben dit gerecht gedoopt tot heten donder. Je kan dit perfect op voorhand klaarmaken ('s avonds bvb voor de volgende dag, of in het weekend) en gewoon 20 minuten in de oven steken om op te warmen. Ovenschotels met puree voorzie ik steeds van een helft (eventueel meer of minder) zonder puree. Afhankelijk van de fysische activiteiten die je nog voor de boeg hebt, kan je dit gerecht met of zonder puree eten.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 12 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Laat 12 minuten koken in water.
  2. Snij ondertussen de broccoli in kleine roosjes en laat 3 minuten koken in water. Giet af.
  3. Bak het gehakt in een weinig olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Maak de kaassaus: Breng de melk lichtjes aan de kook. Doe er de gruyère kaas bij en meng alles onder elkaar. Als je de kaassaus van het vuur hebt gezet (en de saus dus niet meer kookt) voeg je er pas de ricotta aan toe. Kruid met peper en zout.
  5. Giet de aardappelen af en pureer met een weinig melk. Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
  6. Doe gehakt in een ovenschotel. Bedek met de broccoli en met de kaassaus. Ten slotte bedek je met de puree. Naar keuze kan je de schotel voor de helft, 2/3de,... met puree bedekken en de rest zonder puree.
  7. Zet in een voorverwarmde oven van 180° gedurende 20 minuten.

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like