Noten, pitten en zaden

Bounty praline


Bounty pralines
Een Belg wil altijd nog iets kleins knabbelen "bij de koffie". Deze heerlijke en schattige bounty pralines zijn perfect om het kerstdiner mee af te sluiten.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
pralines
Ingrediënten
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
pralines
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolfoven.
  2. Doe ondertussen de noten in een hakmolen en hak de noten fijn. Voeg daarna de dadels toe en hak alles verder fijn.
  3. Smelt de kokosolie in een steelpannetje of in de microgolfoven en roer hiervan 1,5 lepel door het noten-dadelmengsel. Neem een apart kommetje en meng de rest van de gesmolten kokosolie onder de kokosrasp.
  4. Neem siliconen pralinesvormpjes (zie foto) en verdeel met een koffielepel een dun laagje gesmolten chocolade over de gehele binnenkant van de vorm. (gebruik je vingers om de chocolade te verspreiden over de binnenkant).
  5. Verdeel hierover een laag van het noten-dadelmengel en druk het mengsel wat aan.
  6. Verdeel hierover een laag van het kokosmengsel. En eindig met een dun laagje gesmolten chocolade. Het verdelen van de chocolade lukt het best met de achterkant van een koffielepel. (nog makkelijker is het als je de pralines een half uurtje in de diepvriezer zet, dan zit de kokos vaster in de vorm)
  7. Zet de vormpjes voor een uur in de diepvriezer. Daarna kan je deze bounty's bewaren in de koelkast.
Notities

Al naargelang de grootte van de vormen kan je meer of minder pralines maken met de hoeveelheid ingrediënten.

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like