Aardappelen/ Groenten

Boerenkoolstamppot

  • boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot
Het mag al eens iets anders zijn dan pekesstoemp of spinaziestoemp. Het blijft één van de klassieke lievelingsgerechten van de kinderen. Probeer het eens met boerenkool.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Schil de aardappelen en snij in stukken
  2. Snij de boerenkool in fijne stukken (of koop voorgesneden boerenkool)
  3. Voeg de aardappelen en boerenkool samen in 1 grote pot kokend water. Laat 25 minuten koken.
  4. Giet af en pureer het geheel. Kruid met zout en peper en muskaatnoot.
  5. Een rolletje ham erbij vinden de kinderen altijd geslaagd.
Notities

Boerenkool (of 'kale', dé veggie van het moment in Hollywood) kan je ook eten in de vorm van chips, door een salade of pasta of in een groene smoothie. Een zeer gezonde groentesoort boordenvol vitaminen & mineralen!


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like