Groenten

Bloemkoolsoep met crumble van parmaham

  • Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep met crumble van parmaham
Heerlijke zachte bloemkoolsoep met een hartige crumble van parmaham. Liters worden er van deze soep gedronken!
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Haal de roosjes van de bloemkool en snij de ui in stukken
  2. Zet een grote pot op het vuur met 1 eetlepel olijfolie. Warm de olie op en stoof de ui even aan. Voeg vervolgens de bloemkool toe en laat even mee aanstoven.
  3. Voeg het water toe met de bouillonblokjes. Kruid naar smaak met zout en peper en laat 20 minuutjes koken.
  4. Ondertussen leg je de parmaham op een bakpapier in een op 180° voorverwarmde oven. Laat de parmaham krokant worden in ongeveer 10 minuten.
  5. Mix de soep gedurende enkele minuten zodat deze fijn zacht wordt. Doe in een kom en versier met de parmaham die je in stukjes hebt verbrokkeld. Eventueel kan je nog extra versieren met wat bieslook.
Notities

Extra tip: als je soep (de groenten) mixt, maak je mechanisch de vezels stuk. Vloeibare soep zal dan ook sneller je maag terug verlaten en een minder lang verzadigend gevoel geven. Als je soep mixt, is het interessant om een aantal stukjes groenten (bloemkool, broccoli,...) er uit te halen nét voor je de soep gaat mixen. Eens de soep gemixt is, kan je ze er terug aan toevoegen. Zo zitten er toch nog ongemixte, vezelrijke en vaste stukken in. Ook ideaal om je kids zo stapje voor stapje te laten wenen aan groenten in z'n geheel op zich. - Lust je kind niet zo graag soep, een extra groot rietje kan misschien helpen om op een speelse manier soep te leren eten.   😉


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like