Eieren/ Groenten/ Kaas/ Vis

Bloemkool en garnaal in knolselderkaassaus

Bloemkool en garnaal in knolselderkaassaus
Heerlijke bloemkoolschotel met een mengeling van garnalen en ei. De bechamelsaus wordt in deze schotel vervangen door een knolselderkaassaus vol vitamienen. Een ovenschotel is altijd een succes bij mijn kinderen, zeker als er een lekkere kaassaus te bespeuren valt.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
personen
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Kook de eieren hard, ongeveer 8 minuten. Ik doe dit zelf altijd met een eierkoker, super handig want je hoeft je niets aan te trekken van de duurtijd. Pel de eieren.
  3. Maak de bloemkool schoon (verwijder de bladeren en de stronk) en kook de bloemkoolroosjes in kokend water gedurende 5 minuten. Giet af en laat even schrikken met ijskoud water zodat ze niet verder garen.
Maak de knolseldersaus
  1. Haal de schil van de knolselder met een groot mes en snij de knolselder in blokjes.
  2. Breng de melk aan de kook en kook hierin gedurende 10 minuten de knolselder gaar. Zet vervolgens de pot van het vuur.
  3. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en mix de knolselder met melk tot een gladde saus. Voeg vervolgens de gemalen kaas toe en meng het geheel goed door. - Je kan de saus eventueel ook even blenden (met behulp van je blender) om de saus nog 'zachter' te maken.
Ovenschotel
  1. Neem een ovenschotel en leg hierin de bloemkoolroosjes. Verdeel er de garnalen over alsook de hardgekookte eieren (overlangs in 2 gesneden). Giet hierover de knolselder klaassaus.
  2. Zet de schotel in de oven op 180° gedurende 20 minuten.
Notities

Probeer zoveel mogelijk te variëren met je eten! De bechamelsaus met boter en bloem werd in dit gerecht vervangen door een knolseldersaus boordevol extra vitamienen. Op deze manier heb je ook weer extra groenten binnen.

 


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like