Groenten/ Kaas/ Melk- en sojaproducten

Bloemkoolkaassaus


Bloemkoolkaassaus
Een kaassaus waar je stiekem een gezonde portie groenten in verstopt.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 7 minuten
Porties
liter
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 7 minuten
Porties
liter
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool gaar in 7 minuten.
  2. Giet de bloemkool af en houd 250 ml van het vocht opzij.
  3. Giet de melk bij de bloemkool en mix fijn, samen met wat peper en zout en nootmuskaat. Giet vervolgens het vocht bij de saus volgens de gewenste dikte en mix opnieuw. Eventueel voeg je wat extra water toe.
  4. Meng nu de geraspte kaas goed onder de saus.
Notities
  • Je kan ook de kaas weglaten, dan heb je een witte saus op basis van groenten.
  • Als je minder melk toevoegt, kan deze dikke saus ook dienen als alternatief voor aardappelpuree.

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like