Bloemkool groentesaus ovenschotel
Een heeeeeeerlijke ovenschotel waar je super veel groenten in kan verwerken: naast onze basis groentesaus (met al 5 verschillende groenten) verwerk je hier nog bloemkool & spinazie in. De eerste keer misschien wat meer werk maar super lekker! … en extra handig als je onze basis groentesaus al in je diepvriezer hebt zitten natuurlijk.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 30minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes, was ze en kook beetgaar in licht gezouten water.
  3. Leg ze op de bodem van een ovenschotel. Leg er de rauwe krielaardappeltjes tussen.
  4. Meng de (gewassen) verse spinazie onder onze basis groentesaus.
  5. Giet dit mengel over het laagje bloemkool & krieltjes.
  6. Naar eigen keuze kan je, voor je dit gerechtje in de oven plaatst, nog wat geraspte kaas of schijfjes mozzarella over leggen. Dit zorgt voor een extra lekker korstje bij het gratineren.
  7. Zet nog zo’n 30 minuten in de oven op 180°C tot de krieltjes beetgaar zijn.
Notities

Het recept van onze basis groentesaus kan je hier vinden.

Geen fan van krieltjes? Verwerk er dan een extra bloemkool in.