Fruit

Bananenchips

  • bananenchips gezonde drukte gezond

Bananenchips
Heerlijke bananenchips om het weekend goed in te zetten . Ik gebruik deze ook om mee te geven als tussendoortje op school. Lekker knapperig en helemaal puur.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 90 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Passieve Tijd 90 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 100°
  2. Snij de banaan in dunne schijfjes (enkele millimeters). Zorg ervoor dat alle schijfjes ongeveer dezelfde dikte hebben.
  3. Pers een citroen uit en borstel de schijfjes banaan (die nog op je snijplank liggen) in met wat citroensap.
  4. Leg een bakpapier op je ovenplaat en plaats alle schijfjes banaan met de reeds ingesmeerde kant naar onder op de bakplaat. Beborstel nu ook de bovenkant met citroen en bestrooi vervolgens met wat kaneel.
    bananenchips
  5. Zet gedurende 90 minuten in de oven op 100°. Na 90 minuten draai je de schijfjes om. Dit doe je het best met een klein aardappelmesje. En plaats nu nog eens 30 minuten in de oven.
  6. Laat een 10-tal minuten rusten op de bakplaat alvorens ze te serveren.

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like