Gevogelte/ Groenten

Balletjes in seldersaus

  • Balletjes in seldersaus gezonde drukte gezond

Balletjes in seldersaus

Balletjes in seldersaus. Ik kan heel kort zijn over dit gerechtje. Lekkere, smaakvolle comfort food! Indien gewenst kan je er een bolletje puree of een aardappel bij serveren.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd35 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr kippengehakt
  • 1 sjalot
  • 1 ei
  • 1 el volkoren paneermeel
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl tijm
  • 3 el olijfolie
  • 2 selder (wit)
  • 200 ml water
  • 1 tuinkruidenbouillon blokje (vetarm)
  • 2 verse tijm (takjes)
  • 2 laurierblaadje
  • 50 ml room (licht room 19%)
  • peper & zout

Instructies

De balletjes

  • Snij de sjalot heel fijn en stoof ze met wat olijfolie.
  • Meng in een kom: het gehakt, de mosterd, het paneermeel, de gedroogde tijm, wat peper en zout, de gestoofde sjalot.
  • Maak er balletjes van +/- 3 cm diameter.
  • Braad ze aan met wat olijfolie in een braadpan/pot zodat ze een korstje krijgen. Leg ze weg. Ze garen straks verder met de selder.
    Balletjes in seldersaus gezonde drukte gezond

De selder

  • Snij de selder fijn (hardere takken niet). Stoof de selder met de olijfolie en het braadvocht van de balletjes. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuur.
    Balletjes in seldersaus gezonde drukte gezond
  • Voeg de balletjes toe samen met de verse tijm en de laurierblaadjes. Laat nog een kwartiertje garen. Voeg een scheutje room toe en klaar.
    Balletjes in seldersaus gezonde drukte gezond

Notities

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe