Eieren/ Groenten/ Kaas/ Peulvruchten/ Volle granen en varianten

Aubergineballetjes met parmezaan en onze basisgroentesaus

  • Aubergineballetjes met parmezaan en basisgroentesaus gezonde drukte

Aubergineballetjes met parmezaan en onze basisgroentesaus
Zin in balletjes in tomatensaus maar je wilt geen vlees eten? Deze vegetarische aubergineballetjes maak je in een handomdraai! Voor de vleeseters kan je een half/half balletje maken om net iets meer groenten te leren eten.
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
balletjes
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
balletjes
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Warm de oven voor op 190°C.
  2. Maak onze basis groentesaus volgens recept (zie link in notities). Of neem een portie uit je diepvriezer als je deze nog in voorraad hebt.
  3. Snijd de aubergine in blokjes. Bak ze in een pan met olijfolie en voeg het water toe. Meng alles goed en laat garen gedurende 10 minuten op een medium vuur. Roer regelmatig om. Snijd ondertussen de ui en de knoflook. Voeg deze toe en laat alles nog 5 minuten garen. Laat even afkoelen.
  4. Kluts de eieren in een kom. Voeg de parmezaan, de fijn gehakte kruiden, het paneermeel, peper en zout toe. Meng alles goed.
  5. Voeg de uitgelekte bonen en de aubergines samen in een kom. Plet met een pureestamper of met een vork. Je kan ook een blender gebruiken maar dan bestaat de kans dat het mengsel te lopend wordt.
  6. Voeg de 2 mengsels bij elkaar. Roer alles goed om. Je kan nu balletjes maken (het rolt iets moeilijker dan vleesballetjes). Plaats de balletjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bak de balletjes gedurende 25 à 30 minuten in de oven tot ze lichtbruin zien en half hard aanvoelen.
Notities

Het recept van onze basis groentesaus vind je hier
Altijd handig om de verse groentesaus in voorraad te hebben in je diepvriezer. Maak steeds een (drie-)dubbele portie van de groentesaus zodat je extra kan invriezen.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like