Eieren/ Groenten/ Kaas/ Vlees

Asperges op gezinse wijze

  • Asperges
Asperges op gezinse wijze
Volop aspergetijd! Heerlijk dat witte goud, maar zijn je kinderen niet even zot van asperges en houdt het je soms tegen om ze klaar te maken? Dan zal dat veranderen met dit gerecht, want door de combinatie van deze ingrediënten vraagt mijn jongste dochter nu: "Wanneer eten we nog eens asperges?" Stijl achterover viel ik! En moeten de kinderen nog wat wennen aan de smaak hebben ze ook zonder de asperges toch nog een volwaardige maaltijd binnen!
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de ui en de look, snipper fijn en fruit aan in olijfolie in een grote pot. Voeg de diepvries spinazie toe en roer af en toe.
  2. Schil de asperges met een dunschiller. Leg de geschilde asperges in ruim koud water en breng het water aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes doorkoken. Neem de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten met een gesloten deksel doorgaren.
  3. Leg bakpapier op de ovenrooster en leg de gedroogde ham erop. Zet ongeveer 10 minuten in de oven.
  4. Zet ondertussen een steelpan met water op het vuur. Als het water kookt, voeg je de eieren toe en kook ze gedurende 7 à 8 minuten.
  5. Laat de boter rustig smelten op een zacht vuurtje.
  6. Haal de asperges uit het kookvocht met een schuimspaan of twee vorken en laat de asperges goed uitlekken op keukenpapier.
  7. Pel en plet de eieren. (Optioneel: meng de gehakte peterselie eronder.) Giet het eventuele te veel aan vocht in de spinazie af en roer de room door de spinazie.
  8. Dresseer de borden: Maak een bedje van spinazie. Leg hierop 2 of 3 asperges. Verdeel hierover het geplette ei en leg er het krokantje bovenop. Druppel er wat gesmolten boter rond.
Notities

Eet je liever verse spinazie, reken dan 300 - 400 gram per persoon, vermits verse spinazie erg slinkt.

De schillen van de asperges niet weggooien, maar kook ze af en gebruik dit vocht in de plaats van water als je aspergesoep wil maken voor een vollere aspergesmaak.

Dit recept is ook heel lekker met gerookte zalm in de plaats van de gedroogde ham.

Lekker met gekookte aardappeltjes of krieltjes erbij, voor diegenen die na het eten nog een actief programma af te werken hebben.

 

 

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like