Appelplaatcake met rozijnen
Wil je zelf eens een cake bakken, bots je vaak op recepten met veel suiker. Spijtig, want wat kan zo’n stukje cake toch smaken! Na wat experimenteren zijn we tot dit recept gekomen: enkel pure, onbewerkte ingrediënten en goedgekeurd door alle gezinsleden. En moest er nog wat over zijn, kan je deze appelplaatcake ook nog als ontbijt nemen, want deze ingrediënten zorgen voor een goede start van de dag…
Porties Prep Tijd
9porties 15minuten
Passieve Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
9porties 15minuten
Passieve Tijd
40minuten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix de havervlokken fijn met een staafmixer (of in een hakmolen of blender). Voeg de eieren, banaan en kokosolie toe en mix alles goed.
  2. Doe dit mengsel in een grote kom en voeg de geraspte kokos, het amandelmeel, het bakpoeder en een snuifje zout toe en meng alles goed door elkaar. Laat even rusten, zodat de kokos tijd heeft om vocht op te nemen.
  3. Snij ondertussen de appels in 4 en schil ze. Hou 3 kwartjes appel opzij. Snij de 5 andere kwartjes in stukjes en voeg ze toe aan het deeg. Voeg ook 3/4 van de rozijnen toe. Meng alles goed.
  4. Bekleed een ovenschaal (+/- 22 op 22 cm) met bakpapier en schep het mengsel erin. Snij de 3 kwartjes appel in schijfjes en schik ze bovenop het beslag. Strooi de rest van de rozijnen erover.
  5. Zet de cake 40 minuten in de oven.
Notities

Wil je het geheel nog wat zoeter, dan kan je naar eigen smaak nog wat agavesiroop toevoegen.

Wie houdt van de combinatie appel-kaneel, kan wat kaneel onder het beslag mengen of er bovenop strooien.