Fruit

Appel met kaneel in de oven, verwarmend lekker

  • appel met kaneel

Appel met kaneel in de oven, verwarmend lekker
Snel klaar, lekker verwarmend in de warme wintermaanden én gezond. Verrassend anders dan dat gewoon appeltje..
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 2 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 2 minuten
Passieve Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Verwarm je oven zeker voor op 160°C.
  2. Was de appels en haal er, naargelang eigen smaak, met een dunschiller de schil af.
  3. Haal met behulp van een appelboor het klokhuis uit de appels.
  4. Leg de appeltjes in een ovenschotel. Strooi er naar eigen smaak kaneel over. Je kan ook speculaaskruiden gebruiken.
  5. Zet alles zo'n 30-45 minuten in een oven op 160°C. Hou het de eerste keer een beetje in 't oog. Afhankelijk van de appelsoort en dikte van de appel heeft dit gerechtje meer of minder tijd nodig, zelfs soms tot een uur!
Notities

Kaneel heeft een positieve invloed op het suikergehalte in ons bloed.

Eventueel kan je ook speculaaskruiden gebruiken. Echte speculaaskruiden bevatten geen suiker maar wel een mengeling van o.a. kaneel, korianderzaad, karwij, nootmuskaat, gember en kruidnagel.

Geen tijd om een uur te wachten, is de goesting daartegen over?   😉

  • Maak de appel al wat zacht in je microgolfoven. Zo heeft hij minder lang nodig in de oven zelf..
  • Maak dit gerechtje al klaar tijdens het koken van een andere maaltijd. Zo is het wél klaar als je er zin in hebt!   😉

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like