Fruit/ Groenten

Ananas salsa op z’n zonnigst

Ananas salsa op z'n zonnigst
Op warme dagen is dit het ideale gerecht om te serveren bij kip, vis of Mexicaanse gerechten en een absolute topper als bijgerecht op een BBQ! Deze frisse, sappige salsa is niet alleen mooi om naar te kijken, het smaakt simpelweg naar een portie zomerzon...
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Snij de ananas in de helft met een scherp mes. Neem 1 helft en snij rondom rond het vruchtvlees los. Snij ook 3x verticaal in het vruchtvlees en 1x horizontaal. Neem nu een metalen lepel om een stuk vruchtvlees eruit te lepelen. Daarna kan je met een klein mesje gebruiken om onderaan het vruchtvlees wat los te snijden en verder uit te lepelen.
  2. Nog sap in de ananas? Giet het uit de ananas en bewaar het om later toe te voegen aan de salsa. Heb je niet veel tijd? Snij de ananas dan gewoon in 4, snij het vruchtvlees eraf en serveer de salsa in een kom, even lekker ;-).
  3. Snij de ananas, tomaat, paprika, ui en koriander in stukjes.
  4. Meng alles onder elkaar en voeg limoensap toe naar smaak en eventueel het ananassap dat je opzij gezet hebt. Kruid naar smaak met peper en zout.
Notities

Is je kind (nog) geen fan van koriander en ui?  Maak voor hen in de andere helft van de ananas (of gewoon in een kom) een versie zonder koriander en ui en voeg in de plaats maïs en mango toe.

De volwassen-versie kan je zelfs nog pimpen met wat jalapeno als je houdt van de combinatie van zoet met een pikant accent.

 

 

No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like