Inspiratie

Lekker, gezond én bovendien heel handig: slow cookers

De Crock-Pot is een merk van slowcooker. Ontstaan in de jaren 70 toen de Amerikaanse vrouw ging werken. Het is immens populair in het Amerikaanse gezinsleven omdat het zeer eenvoudig is in gebruik en het kost weinig tijd en moeite.

Een slowcooker is een elektrische pan waarin je gerechten op een heel lage temperatuur kan stoven, sudderen en koken.

Alle soorten gerechten: ontbijt, soep, vlees, vis… De Crock-pot gebruikt warmte en vocht om voedsel te garen over een langere periode, wat de ingrediënten van het eten de kans geeft om de smaken goed te laten ontwikkelen, maar het heeft daarnaast nog veel meer voordelen.

Heb je weinig tijd? Maandagavond is bij ons een moeilijke en drukke avond. Iedereen komt pas thuis rond 8 uur na de tennisles.

‘s Morgensvroeg of de avond voordien, snij ik mijn groenten, even aanbraden en dan plaats ik al mijn ingrediënten in de Crock-Pot.

Ik stelt de timer in en tegen dat we thuis komen, is het eten klaar.

Ik zoek receptjes uit die 8 à 10 uur moeten opstaan en de warmhoudfunctie zorgt ervoor dat het eten niet koud wordt.

Soms zet ik de slow cooker op op zondag en hoef ik op maandag enkel een schotel op te warmen.

De smaken gaan niet verloren en trekken heerlijk in elkaar.  Alles blijft sappig en ontzettend lekker!

En nog een bonus: de slowcooker is zuinig en makkelijk schoon te maken.

 

Er staan een aantal receptjes gemaakt met de Crock Pot op de blog:

Rundsstoofpotje met groenten en zoete aardappel

  • rundsstoofpot

Groentenbom soepje met kikkererwten

  • groentenbom soepje

 

 

Meer inspiratie