Eieren/ Groenten/ Kaas

Wortel-kaasballetjes

Wortel kaasballetjes Gezonde Drukte

Wortel-kaasballetjes

Wortel-kaasballetjes zijn heerlijke groentehapjes als aperitief of lunchbox snack. Jullie kenden onze spinazie-kaasballetjes al maar je kan ook andere groente gebruiken zoals wortelen. Bovendien kan je een extra portie maken en invriezen, zo heb je snel een snack bij onverwacht bezoek.
Voorbereidingstijd20 min
Totale tijd35 min
Maaltijd: Apero & hapjes, Hoofdgerecht
Porties: 20 balletjes

Ingrediënten

  • 250 gr wortelen geraspt
  • 100 ml water
  • 2 ei
  • 75 gr geraspte kaas
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 teentje look
  • peper & zout
  • verse peterselie (platte peterselie fijn gehakt)optioneel
  • verse koriander optioneel

Instructies

  • Warm de oven voor op 200°C.
  • Doe de geraspte wortelen in een kom, giet het water erover en meng even. Zet de kom 5 minuten in de microgolfoven (+/- 900 Watt).
  • Kluts ondertussen in een andere kom 2 eieren. Voeg er de geraspte kaas, amandelmeel, fijn geperste look, peper & zout en eventueel de fijngesneden verse kruiden aan toe.
  • Haal de wortelen na 5 minuten uit de microgolfoven, leg ze in een schone keukenhanddoek en knijp al het vocht eruit. Knijp net zolang tot je echt niet meer kunt. Voeg de wortelen toe aan het ei-kaasmengsel en meng alles goed;
  • Maak balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenschotel of-plaat en plaats zo'n 15 minuten in de oven.

Notities

Vul deze balletjes aan met een tomatenslaatje en/of volkorenrijst tot een hoofdmaaltijd. Je kan ook hamreepjes toevoegen aan het mengsel of een rolletje hesp bij serveren. Heel lekker met ons looksausje of yoghurtdip: meng 3 eetlepels yoghurt met een eetlepel mayo, kruid met peper en zout, voeg wat citroen en bieslook naar smaak toe. Varieer met de spinazie-kaasballetjes.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe