In de keuken van

In de keuken van… Femke en Manu

Hoe combineren andere gezinnen hun druk leven met een zo gezond mogelijk voedingspatroon? Ik vroeg het aan mijn ex-collega Manu en zijn vrouw Femke.

Manu heeft een drukke baan als verantwoordelijke voor Play Sports bij Telenet. Bovendien heeft hij lang zijn loopbaan gecombineerd met een carrière in het hockey als topsporter.  Zijn vrouw Femke geeft les Frans in het secundair onderwijs bij OLVE. Sport staat bij beiden nog steeds hoog op de agenda.

Zij zijn de ouders van 2 prachtige dochters Giulia (5) en Emilia (3 maanden).

“Eten en koken is een beetje een challenge, elke dag opnieuw.

Planning is de basis van alles. Femke stelt eerst het weekmenu op en bestelt de boodschappen online bij Collect &Go. Het menu wordt zelfs op een bord geschreven in de keuken.”

In de keuken van Femke en Manu

Omdat Femke vroeger thuis is dan Manu, kookt zij op de weekdagen. Giulia moet namelijk op tijd eten want om 19 uur gaat ze slapen. “Ik probeer rond 17u30 te vertrekken op Telenet zodat ik op tijd ben om samen te eten, soms nog wat te helpen met het koken en om Giulia in bed te leggen.”

Femke en Manu hebben een aantal vaste menu’s waaruit ze wekelijks een keuze maken. Gezonde Drukte hoopt hen natuurlijk verder te kunnen inspireren!

Alle menu’s worden met verse groenten bereid en iedereen eet hetzelfde. “We vinden het heel belangrijk dat Giulia alles leert eten en voldoende fruit en groenten eet”.

De top gerechtjes ten huize Leroy, allemaal bereid met verse producten en volkoren pasta’s-wraps zijn :

–          Spaghetti bolognaise
–          Balletjes in tomatensaus
–          Tomates farcies
–          Pita met koude groentjes en kip/gehakt
–          Wrap met warme groenten
–          Pasta met kip en spinazie
–          Zalm met trostomaten (in oven) en quinoa

Manu heeft dat laatste receptje met ons gedeeld.
Lekker en goedgekeurd!

–          Leg de trostomaten en de zalm in een ingevette ovenschotel en voeg kruiden toe (peper, zout, kan met thijm, oregano)
–          Besprenkel met olijfolie
–          20 à 25 minuten aan 180° in de oven plaatsen en klaar is kees
–          Serveer eventueel quinoa of bulgur als bijgerecht.

In de keuken van Femke en Manu

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe