Eieren/ Volle granen en varianten

Havermoutpannenkoeken – snel klaar!

Havermoutpannenkoeken - snel klaar!

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
Maaltijd: Dessert, Lunch to go, Start / ontbijt
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gr havervlokken
  • 150 ml halfvolle melk
  • 150 ml cashewnotenmelk
  • 2 ei

Instructies

  • Weeg 100gr havervlokken af en doe dit in een glazen pot. Markeer met een stift (eentje waar je mee op glas kan schrijven) de eerste keer deze hoeveelheid op je pot. Handig voor de komende ochtenden..
  • Meet nu telkens 150ml halfvolle melk en 150ml cashew melk af en doe dit erbij. Markeer opnieuw met een streepje. Eventueel kan je dit mengsel de avond voordien al klaarmaken. Dan hoef je 's morgens enkel nog de eitjes toe te voegen.
  • Voeg hier nu 2 eitjes aan toe. Eventueel, afhankelijk van je eigen smaak, een beetje kaneel toevoegen?
  • Goed schudden (of gebruik een mixer) en klaar is kees: je kan beginnen bakken (met een heel klein beetje olijfolie in je pan..)! Tip: let erop dat je pan heet genoeg is.

Notities

Je kan eventueel naar smaak een heel klein beetje ahornsiroop of honing toevoegen. Maar eerst eens proberen zo?
Of uiteraard kan je ook experimenteren met schijfjes appeltjes met kaneel, schijfjes banaan, rozijntjes met Griekse yoghurt erop,... Ook in de melk kan je variëren: amandelmelk, sojamelk,...
Dank je wel, dames van Maison Slash voor deze leuke tip!
En... wist je al dat havervlokken gezonder zijn dan havermout? .. en de haverkorrel nog in zijn geheel eigenlijk nog het gezondste van al is? Lees zeker onze foodtalk hierover.

Meer inspiratie